Nagroda główna w kat. 'Firma odpowiedzialna w biznesie'
W dniu 21 kwietnia 2015r. podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach Pierogarnia Piaski została nagrodzona tytułem: Firma odpowiedzialna w biznesie 2015. O randze nagrody świadczy obecność przy jej wręczaniu dyrektor PARP Pani Bożeny Lublińskiej-Kasprzak, Wicepremiera Janusza Piechocińskiego, Premiera Jerzego Buzka oraz fakt, iż nasz zakład został wybrany z grona 17 tys. firm realizujących projekty finansowane ze środków publicznych.
Otrzymująca ją firma wyróżnia się tym, że dbając o rozwój firmy, przykłada specjalną wagę do dbania o swoich pracowników oraz środowisko naturalneCertyfikat Wyrobu Naturalnego
Certyfikat Wyrobu Naturalnego – przyznawany jest przez Polską Izbę Technologii i Wyrobów Naturalnych producentom żywności, którzy nie stosują środków chemicznych w żywności, a wyroby są wytarzane w tradycyjny sposób. Istotne jest nie tylko wyeliminowanie chemicznych konserwantów, wzmacniaczy smaku, zapachu i innych dodatków spożywczych, ale także stosowanie surowców pozyskiwanych bez użycia np. nawozów sztucznych, pestycydów i herbicydów (np. warzywa ekologiczne), a także wolnych od GMO.
Przyznanie Certyfikatu związane jest z audytem przeprowadzonym przez Komisję Akredytacyjną. Badane min. są źródła surowców oraz proces produkcyjny.
Certyfikat za produkt: Pierogi z wołowiną Certyfikat za produkt: Pierogi ruskie
Program 'Doceń polskie' ma na celu promocję wysokiej jakości produktów dostępnych na polskim rynku oraz posiadających 'polski akcent'. Zgłoszenie do Programu promocyjnego 'Doceń polskie' jest BEZPŁATNE. Producenci dostarczają swoje produkty do oceny przez Lożę Ekspertów. Program promocyjny 'Doceń polskie' posiada honorowy patronat Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Współpracę merytoryczną nad oceną/przyznaniem znaku sprawują: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacja KLUBU SZEFÓW KUCHNI
