Pierogi z wołowiną

Opis wyrobu:

Wykonane według staropolskiej receptury z najlepszej jakości mięsa wołowego i warzyw ekologicznych, ekskluzywne pierogi. Dzięki niepowtarzalnemu smakowi nie znajdują odpowiednika na rynku krajowym i należą do najlepszych wyrobów Pierogarni Piaski.

Składniki: Farsz: łata wołowa 38%, cebula, marchew, pietruszka, seler, olej rzepakowy, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Ciasto: woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól.

Wartość odżywcza w 100g produktu:1315kJ/314,16kcal; tłuszcze 18,79g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,48g, węglowodany 27,46g, w tym cukry 1,15g, białko 8,66g, sól 1,47g


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).

Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.

Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 21 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Gramatura opakowania: 400g

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 700-800 sztuk