Uszka z grzybami leśnymi

Opis wyrobu:

O wyjątkowości tego tradycyjnego dania świadczą zastosowane składniki które są zgodne ze staropolską recepturą opartą w całości na grzybach leśnych. Cieszy fakt, iż każdego roku na długo przed Wigilią cała produkcja zakładu jest rezerwowana przez klientów.

Składniki: Farsz: podgrzybki 10%, pieczarki, cebula, sól, bułka tarta (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, pieprz, Ciasto: mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól;


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Poleca się podawanie w ciepłym barszczu czerwonym. Barszcz nie powinien być dodatkowo doprawiany.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 30 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Gramatura opakowania: 400g

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 700-800 sztuk