Opis wyrobu:
O wyjątkowości tego tradycyjnego dania świadczą zastosowane składniki które są zgodne ze staropolską recepturą opartą w całości na grzybach leśnych. Cieszy fakt, iż każdego roku na długo przed Wigilią cała produkcja zakładu jest rezerwowana przez klientów.Składniki: Farsz: podgrzybki 10%, pieczarki, cebula, sól, bułka tarta (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, pieprz, Ciasto: mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, sól;
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Poleca się podawanie w ciepłym barszczu czerwonym. Barszcz nie powinien być dodatkowo doprawiany.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 30 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Gramatura opakowania: 400g
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 700-800 sztuk