Opis wyrobu:
Smaczne i zdrowe pierogi z fetą i szpinakiem są źródłem licznych składników odżywczych potrzebnych szczególnie osobom z niedoborem żelaza.Składniki: Farsz: szpinak 37%, ser typu feta 12%(mleko pasteryzowane, olej palmowy 21%, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna), bułka tarta (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól), czosnek, sól, pieprz; Ciasto:mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól.
Wartość odżywcza w 100g produktu:wartość energetyczna: 1671kJ/399kcal; tłuszcze 24,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,6g; węglowodany 28,14g, w tym cukry 1,48g; białko 15,12g; sól 4,7g.
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 21 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Gramatura opakowania: 400g
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 700-800 sztuk