Opis wyrobu:
Tradycyjne polskie danie. W wydaniu Pierogarni Piaski przygotowywane jest w oparciu o dużą zawartość naturalnego twarogu oraz cebulę i ziemniaki uprawiane naturalnymi metodami. Wyrób charakteryzuje delikatne, cienkie ciasto, które sprawia, że pierogi spożywa się lekko i ze smakiem.Składniki: Farsz: ziemniaki 26%, ser twarogowy półtłusty 23%, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz; Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól.
Wartość odżywcza w 100g produktu:energia: 760,76kJ/181,74kcal; tłuszcze 3,51g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,76g; węglowodany 29,55g, w tym cukry 0,85g; białko 7,7g; sól 1,2g.
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem lub śmietaną.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 24 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Gramatura opakowania: 400g
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 700-800 sztuk