Opis wyrobu:
Składniki: Farsz: łata wołowa 38%, cebula, marchew, pietruszka, seler, olej rzepakowy, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Ciasto: woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól.
Wartość odżywcza w 100g produktu: 1315kJ/314,16kcal; tłuszcze 18,79g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,48g, węglowodany 27,46g, w tym cukry 1,15g, białko 8,66g, sól 1,47g.
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 21 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Ilość sztuk w opakowaniu: 14
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 5, po 10 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 1300-1400 sztuk
Dostępne naklejki: