Pierogi z mięsem wieprzowym

Opis wyrobu:

Sztandarowy produkt Pierogarni Piaski. Do produkcji używa się wyłącznie mięsa wieprzowego klasy ekstra, warzyw uprawianych na naturalnych nawozach oraz wysokoglutenowej mąki pierogowej bez sztucznych enzymów. Dzięki czemu pierogi smakują jak domowe, są zdrowe i należą do najchętniej kupowanych ponownie przez klientów.

Składniki: Farsz: łopatka wieprzowa 24%, cebula, marchew, pietruszka, seler, olej rzepakowy, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól.

Wartość odżywcza w 100g produktu:wartość energetyczna: 817kJ/195kcal; tłuszcze 7,36g, w tym kwasy tłuszczowe 1,75g; węglowodany 25,15g, w tym cukry 0,67g; białko 6,42g; sól 1,2g.


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).

Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.

Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 21 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Gramatura opakowania: 400g

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 700-800 sztuk