Pierogi z kaszą po lubelsku

Opis wyrobu:

Tradycyjne lubelskie pierogi. Znajdują szczególne zainteresowanie wśród osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem, ze względu na wyjątkowe prozdrowotne właściwości kaszy gryczanej – podstawowego składnika pierogów.

Składniki: Farsz: kasza gryczana 34%, ser twarogowy półtłusty 23%, cukier, olej rzepakowy, sól, cukier wanilinowy. Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).

Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.

Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 21 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Gramatura opakowania: 400g

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 700-800 sztuk