Opis wyrobu:
Wykonane według staropolskiej receptury z najlepszej jakości mięsa wołowego i warzyw ekologicznych, ekskluzywne pierogi. Dzięki niepowtarzalnemu smakowi nie znajdują odpowiednika na rynku krajowym i należą do najlepszych wyrobów Pierogarni Piaski.Składniki: ziemniaki 37%, ser twarogowy półtłusty 33%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja kurze, rzepakowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:wartość energetyczna 672,7kJ/160,7kcal; tłuszcze 1,58g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g; węglowodany 28,3g, w tym cukry 0,98g; białko 8,56g; sól 0,1kg.
Sposób przygotowania:
Gotowanie:Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić kluski i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć kluski i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu obracając.
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, okraszone bułką tartą i polane roztopionym masłem.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 21 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Gramatura opakowania: 400g
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 700-800 sztuk