Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi

Opis wyrobu:

Niezwykle delikatne ciasto i farsz z kapusty powodują, że pierogi z kapustą i grzybami leśnymi znajdują szczególne uznanie wśród smakoszy. Do produkcji tego wyrobu używa się składników z najwyższej półki jakościowej, dzięki czemu smakują tak jak domowe.

Składniki: Farsz: kapusta kiszona 40% (kapusta biała, marchew, sól, przyprawy), cebula, podgrzybki 3,5%, olej rzepakowy, sól, pieprz; Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól.

Wartość odżywcza w 100g produktu:energia 653kJ/156kcal, tłuszcze 4,51g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,35g, węglowodany 25,5g, w tym cukry 0,15g, białko 3,33g, sól 1,3g


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).

Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.

Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 30 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Gramatura opakowania: 400g

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 3, po 6, po 30 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 700-800 sztuk