Opis wyrobu:
Składniki: Farsz: ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, szpinak 12%, sól, jaja, czosnek
Wartość odżywcza w 100g produktu:energetyczna: 650kJ/155kcal; tłuszcze 0,42g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,076g; węglowodany 34,4g, w tym cukry 0,02g; białko 2,49g; sól 3g
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, polane roztopionym masłem.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 21 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Gramatura 1 opakowania: 280g
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 5, po 10 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 1300-1400 sztuk
Dostępne naklejki: