Pierożki orkiszowe z serem i kawałkami czekolady

Opis wyrobu:

Składniki: Farsz: ser twarogowy półtłusty 36%, czekolada 6,5% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: letycyna sojowa, aromat: naturalny waniliowy), cukier, jaja kurze, kasza manna; Ciasto: mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, kakao, sól

Wartość odżywcza w 100g produktu:energia: 760,76kJ/181,74kcal; tłuszcze 3,51g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,76g; węglowodany 29,55g, w tym cukry 0,85g; białko 7,7g; sól 1,2g.


Sposób przygotowania:

Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)

Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).

Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.

Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem lub śmietaną.


Dane Logistyczne:

Termin przydatności: 21 dni

Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza

Ilość sztuk w opakowaniu: 12

Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.

Opakowanie zbiorcze: kartony po 5, po 10 oraz miksy z innymi smakami.

1 Paleta = 1300-1400 sztuk

Dostępne naklejki:

pierogi pierogi pierogi pierogi pierogi