Opis wyrobu:
Składniki: Farsz: ser twarogowy półtłusty 36%, czekolada 6,5% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: letycyna sojowa, aromat: naturalny waniliowy), cukier, jaja kurze, kasza manna; Ciasto: mąka orkiszowa, woda, olej rzepakowy, kakao, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu:energia: 760,76kJ/181,74kcal; tłuszcze 3,51g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,76g; węglowodany 29,55g, w tym cukry 0,85g; białko 7,7g; sól 1,2g.
Sposób przygotowania:
Gotowanie: Na wrzącą wodę (100 stopni Celcjusza) delikatnie wrzucić pierogi i gotować na małym ogniu, aż do wypłynięcia na powierzchnię (ok. 2 minut)
Smażenie: Na rozgrzany do 100 stopni olej/tłuszcz położyć pierogi i podgrzewać ok. 2-3 minut na małym ogniu (po 1,5 minuty każdą ze stron).
Kuchenka mikrofalowa: Nie poleca się podgrzewania w mikrofali z uwagi na zastosowanie ekologicznych składników i wynikającą stąd podwyższoną obecność witamin, mikroelementów i flawonoidów. Mikrofalówka spowoduje ich zniszczenie.
Poleca się podawanie na ciepło, okraszone lub polane roztopionym masłem lub śmietaną.
Dane Logistyczne:
Termin przydatności: 21 dni
Temperatura przechowywania: maksymalnie do 6 stopni Celcjusza
Ilość sztuk w opakowaniu: 12
Sposób pakowania: tacki transparentne PET/PE zamykane folią barierową, gaz obojętny, etykieta.
Opakowanie zbiorcze: kartony po 5, po 10 oraz miksy z innymi smakami.
1 Paleta = 1300-1400 sztuk
Dostępne naklejki: